Mozartlaan 19

3533GB, Utrecht
  • Oppervlakte131m2
  • Type woningHoekwoning
  • Kamers7 kamers
Bewaren als favoriet
Te koop
€765.000,-

Woningomschrijving


Aan één van de mooiste lanen, direct aan het park Oog in Al, ligt deze riante en monumentale ruime hoek herenhuis (bouwjaar circa 1925), met voor- zij- en een heerlijke ruime en zonnige achtertuin op het zuidwesten. De woning ligt in een kindvriendelijke omgeving, met een prachtig en vrij uitzicht over het park. Doordat de woning geheel is onderkelderd ligt de woonkamer ca. een halve meter hoger dan het straatniveau, waardoor je een nog mooier zicht krijgt op de omgeving.
Op loopafstand liggen in de Handelstraat de winkels voor de dagelijkse boodschappen. Tevens zijn er in de buurt gezellige eetcafe’s, om te eten of te borrelen. Het centrum van Utrecht ligt op 15 minuten fietsafstand en de woning ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen naar bijvoorbeeld de A2, openbaar vervoer en scholen.

De architect van dit bijzondere herenhuis is de heer Klaarhamer. Hij is een leerling van H.P. Berlage geweest en een leermeester van G. Rietveld. Deze stijlen zijn overal in het huis terug te vinden. Andere karakteristieke elementen zijn de bakstenen schoorstenen en het gebruik van stalen kozijnen met veel glas.

Wanneer je zoekt op google: “wonen in een huis van architect Piet Klaarhamer in Oog in Al”, krijg je korte filmpjes voor een leuke impressie.

Indeling
Souterrain: de kelderruimte is onder het gehele woonhuis en is ongeveer 1,80 meter hoog. De kelder zou ideaal kunnen zijn voor opslag of hobbyruimte.

Begane grond: entree, vestibule, gang met toegang tot de kelderruimte, trapopgang en toiletruimte met fonteintje. Doorzonwoonkamer (circa 3,71/ 2,91 x 9,12) met toegang via openslaande deuren naar de tuin, zijkamertje (circa 2,15 x 2,71), dichte eenvoudige keuken, via de keuken toegang tot de zonnige achtertuin (circa 9,80x7,60) op het zuidwesten.

Eerste verdieping: overloop, slaapkamer (circa 3,01 x 2,95) met toegang tot het balkon, slaapkamer (circa 3,00 x 2,95), slaapkamer (circa 3,71 x 3,05), slaapkamer (circa 3,05 x 2,15), eenvoudige badkamer met douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping: vaste trap naar een tweede verdieping, royale overloop met nog twee slaapkamers (circa 3,00 x 3,00 en 3,00 x 2,45).

Bijzonderheden:
- Notaris ter keuze verkoper, Grafhorst Notarissen te Utrecht.
- Koper dient de woning zelf te bewonen.
- Verkoper beschikt niet over bouwkundige tekeningen, verkoper verwijst hiervoor naar het Utrechts Stadsarchief.
- Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht.
- De woning dient geheel gemoderniseerd te worden.
- Oplevering in overleg.

Interesse in deze woning? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

Woning op de kaart

Soort gelijke woningen

Er zijn op dit moment geen woningen beschikbaar.

Meld je hieronder aan om als eerste op de hoogte te zijn van nieuw aanbod.

Meld je aan
Of bel de makelaar
Bereikbaar van 9:00 tot 16:00