Richard Wagnerlaan 10

3533GC, Utrecht
  • Oppervlakte110m2
  • Type woningRijwoning
  • Kamers6 kamers
Verkocht
€650.000,-

Woningomschrijving


Op een prachtige locatie gelegen aan een mooie laan langs het water, ligt dit monumentale herenhuis (bouwjaar circa 1923), met voor- en heerlijke achtertuin met achterom. De woning ligt in groene omgeving, met aan de voorzijde vrij uitzicht op woonboten en het water van de Leidsche Rijn. Doordat de woning geheel is onderkelderd ligt de woonkamer circa een halve meter hoger dan het straatniveau, waardoor je een nog mooier zicht krijgt op de omgeving.

Op loopafstand ligt het prachtige Oog in Al en in de Handelstraat zijn de winkels voor de dagelijkse boodschappen. Tevens zijn er in de buurt gezellige eetcafés om te eten en/of te borrelen. Het centrum van Utrecht ligt op 15 minuten fietsafstand en de woning ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen, naar bijvoorbeeld de A2, openbaar vervoer en scholen.

De architect van dit bijzondere herenhuis is de heer Klaarhamer. Hij is een leerling van H.P. Berlage geweest en een leermeester van G. Rietveld. Deze stijlen zijn overal in het huis terug te vinden. Andere karakteristieke elementen zijn de bakstenen schoorstenen en het gebruik van stalen kozijnen met veel glas.

Wanneer je zoekt op Google: “wonen in een huis van architect Piet Klaarhamer in Oog in Al”, krijg je korte filmpjes voor een leuke impressie.

Indeling
Souterrain: de kelderruimte is onder het gehele woonhuis en is ongeveer 1,80 meter hoog. De kelder zou ideaal kunnen zijn voor opslag of hobbyruimte.

Begane grond: entree, vestibule, gang met toegang tot de kelderruimte, trapopgang en toiletruimte met fonteintje. Doorzon woonkamer, dichte eenvoudige keuken, via de keuken toegang tot de ruime tuin met achterom.

Eerste verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan de achterzijde, tweede slaapkamer en derde slaapkamer liggen aan de voorzijde en eenvoudige badkamer met douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping: vaste trap naar de tweede verdieping, overloop met kleine berging voor c.v.-ketel en toegang tot een slaapkamer.

Bijzonderheden:
- Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht;
- Koper dient de woning zelf te bewonen;
- Notaris ter keuze verkoper, Van Grafhorst Notarissen te Utrecht;
- Verkoper beschikt niet over bouwkundige tekeningen, verkoper verwijst hiervoor naar het stadsarchief;
- Indien er een ondergrondse afvalcontainer aanwezig is kunt u hiervoor een afvalpas of –sleutel aanvragen bij de gemeente;
- Op de verkoop zijn aanvullende voorwaarden van toepassing, welke vermeldt staan in deze brochure onder het kopje ''Toelichting aanvullende bepalingen Mitros'';
- Toelichting NEN2580: De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillende meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting;
- Oplevering in overleg.

Aankoopmakelaar inschakelen:
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Utrecht vindt u op nvmaankoopmakelaarinutrecht.nl.

Woning op de kaart

Soort gelijke woningen

Er zijn op dit moment geen woningen beschikbaar.

Meld je hieronder aan om als eerste op de hoogte te zijn van nieuw aanbod.

Meld je aan
Of bel de makelaar
Bereikbaar van 9:00 tot 16:00